-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření0 minut
-
Porce8
-
Celkový čas10 minut
Havajská marináda Huli Huli
Havajská marináda Huli Huli je exotická marináda, která se hodí především na grilování. Tato ananasová marináda se zázvorem a česnekem vytvoří vynikající glazuru, kterou při grilování oceníte. Její sladko-slaná chuť vás mile překvapí. Kromě grilování můžete marinádu použít i na pečené kuře nebo jiné druhy masa.
“Huli” v havajštině znamená “otáčet” a odkazuje na tradiční způsob grilování, kdy se maso otáčí nad rozžhaveným dřevěným uhlím. Tuto marinádu jsme také zmínili ve článku 13 Nejlepších grilovacích marinád.
Jak dlouho marinovat kuřecí maso?
Naprosté minimum pro marinování kuřecího masa jsou 3 hodiny. Při marinování masa 24-48 hodin bude výsledek nejefektivnější a maso získá více chuti od marinády.
Suroviny na přípravu havajská marináda Huli Huli (na 1 kg masa)
- 200 ml ananasového džusu
- 125 ml sójové omáčky
- 3 lžíce třtinového cukru
- 100 g jemného kečupu
- 2 lžíce rýžového octa nebo jablečného
- 1 lžíci zázvoru strouhaného
- 1 a půl lžíce česneku prolisovaného
- 1 lžíci chilli omáčky Sriracha (recept zde)
- 1 lžíce sezamového oleje klidně vynechte
TIP: Na podávání kuřete marinované v Huli Huli marinádě se hodí nakrájená jarní cibulka nebo kolečko grilovaného ananasu.
Příprava havajské marinády Huli Huli
- Smíchejte veškeré ingredience uvedené v surovinách dohromady.
- Pokud budete maso grilovat, tak si dejte zhruba 200 ml marinády stranou na potírání, aby se nevysušilo.
Vyzkoušejte také:
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews